Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 4 malé (170 g každý) kuracie prsné rezne
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
- 3 veľké šalotky nakrájané na tenké plátky
- 8 vetvičiek tymiánu
- 1 lyžica paradajkový pretlak
- 1/2 šálky (125 ml), suché červené víno
- 1/4 šálky (60 ml) červeného vínneho octu
- Dusený ružičkový kelprekrojený na polovicu s baby špenátom na dozdobenie
Príprava:
Rozohrejeme olej vo veľkej hlbokej panvici a kurča na miernom ohni opečieme, 4 minúty z každej strany, alebo dozlatista a preložíme na tanier. Do panvice následne pridáme cesnak, šalotku, tymián a za stáleho miešania na miernom ohni varíme cca 4 minúty. Vmiešame paradajkový pretlak necháme prejsť varom. Pridáme víno, ocot privedieme k varu. Zalejeme ½ šálkou vody, pridáme mäso, dusíme na miernom ohni, podlievame po dobu 5 minút alebo kým nieje kurča prepečená a omáčka zhustnutá. Dochutíme soľou (morskou) a korením (čerstvo namletým). Rozdelíme na 4 porcie pridáme ružičkový kel so špenátom na dozdobenie a podávame.
NUTRIČNÉ HODNOTYPočet porcií: 4 |
|
Nutričné hodnoty v jednej porcii | |
---|---|
Energetická hodnota | 245kcal / 1028Kj |
Bielkoviny | 39 g |
Sacharidy | 2 g |
z toho cukor | 1 g |
Tuky | 7 g |
z toho nasýtené | 2 g |